Filmjölksbröd
Skrivet: · mat och recept
Bakade brödet för några veckor sedan och det var super gott! Kommer absolut göra det igen, väldigt saftigt och nyttigt plus att det håller länge. Rekommenderar verkligen det men du måste gilla russin för att tycka om det eftersom de innehåller mycket russin, vilket jag älskar ♥
Ingredienser
- 2 dl fiberhavregryn
- 5 dl vetemjöl
- 1 dl krossat linfrö
- 1 dl russin
- 1 dl grovhackad hasselnötter
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 4 dl Arla® filmjölk
- 1⁄2 dl flytande honung
- 1⁄2 dl lingonsylt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i filmjölk, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.
